Donc comment acheter viagra en france ?coles de pharmacie .

Meld je nu aan voor de praktijkgemeenschap ’Ruimte voor ondergrond 2016-2017'

Het Uitvoeringsprogramma van het Convenant Bodem en Ondergrond organiseert een praktijkgemeenschap, die een slimme samenwerking tussen ondergrond en ruimte stimuleert én anticipeert op de Omgevingswet (Rijkswaterstaat, 31 augustus).

Lees meer: Rijkswaterstaat

 

Laagterecord aan nieuw ontdekte oliereserves

In 2015 werd slechts voor 2,7 miljard vaten aan nieuwe olievelden ontdekt. Dat is de laagste hoeveelheid ontdekte nieuwe reserves sinds 1947. Dit meldt persbureau Bloomberg dinsdag op basis van een rapport van het in Edinburgh gevestigde adviesbureau Wood Mackenzie (FD.nl, 30 augustus).

Lees meer: FD.nl

 

Versnelde aanpak veertien dijkringen Noord- en Midden-Limburg

Waterschap Peel en Maasvallei (WPM) gaat de dijken uit het hoogwaterbeschermingsprogramma in de Noordelijke Maasvallei versneld realiseren. Ontwerp- en consultancybedrijven Arcadis en Witteveen+Bos hebben het deze zomer aanbestede ingenieurswerk daartoe gezamenlijk gegund gekregen (Waterforum Online, 26 augustus).

Lees meer: Waterforum Online

 

Sporen asbest aangetroffen bij manege Hestar

LEIDSCHENDAM - In de bodem van manege Hestar aan de Ruysdaellaan in Leidschendam zijn sporen van asbest aangetroffen. De meeste plekken zijn afgedekt, met uitzondering van een grondstrook langs het tegelpad vanuit de paardenboxen naar de buitenbakken (Het Krantje Online.nl, 29 augustus).

Lees meer: Het Krantje Online.nl

 

Wijziging Regeling bodemkwaliteit per 24 augustus 2016

In de Staatscourant van 23 augustus 2016 staat een wijziging van de Regeling bodemkwaliteit. Deze wijziging treedt op 24 augustus 2016 in werking (Rijkswaterstaat, 24 augustus).

Lees meer: Rijkwaterstaat

 

NAM-ers in gesprek met inwoners Ternaard

TERNAARD – Vrijdagavond was de NAM aanwezig in het centrum van Ternaard. De info-truck was tegenover de Spar geparkeerd om 's middags en 's avonds met de inwoners in gesprek te gaan. Zo'n 60 inwoners kwamen naar de info-truck met NAM medewerkers in gesprek te gaan (Nieuwe Dokummer Courant, 28 augustus).

Lees meer: Nieuwe Dokkumer Courant

 

Bijzonder bronstijd-graf gevonden op Cyprus

CYPRUS - Peter Fischer.Archeologen van de Universiteit van Gothenburg hebben op Cyprus een sensationele grafvondst gedaan. In het graf werden meer dan 140 complete vazen gevonden, maar ook voorwerpen uit Egypte en sierraden van goud (Archeologie Online, 18 augustus).

Lees meer...
 

Vaten met zuur gedumpt op Landgoed Mariënwaerdt in Beesd

BEESD - Drie vaten van 200 liter, wat kuipen met pasta-achtig materiaal en enkele jerrycans zijn woensdagavond gedumpt op de Koeysteeg in Beesd, op Landgoed Mariënwaerdt .Volgens de politie gaat het om XTC-afval (De Gelderlander, 25 augustus).

Lees meer: De Gelderlander

 

Stukje IJsselmeer drooggelegd om WO II-vliegtuig te bergen

Een stukje IJsselmeer is drooggelegd om een neergestorte Britse bommenwerper uit de Tweede Wereldoorlog te bergen (NOS.nl, 25 augustus).

Lees meer: NOS.nl

 

Column Paul: Terugblik

In mijn juni-column viel ik u lastig met mijn nieuwe liefde Rugby, dat ook een olympische sport is.Inmiddels zijn de spelen voorbij. Hoe mooi de medailles en net-niet-medailles ook waren, voor mij was de rugby-toernooi het mooist. Met als absoluut hoogtepunt dáár weer van: de rituelen ná de finale.
Fiji won ruim van Groot-Brittannië. Waar Nieuw-Zeeland voor de wedstrijd z'n Haka doet, en daar in de stadions - terecht - zijn tijd voor krijgt, zong Fiji achteraf een fantastische gospel: Eda Sa Qaqa, We have Overcome, terwijl de popmuziek en stadionomroeper onverkort door de speakers knalde. Het tekende de bescheidenheid van de Fijiers. Even later, bij de medaille-uitreiking, werd dat nog eens bevestigd: De spelers knielden een voor een voor prinses Anne om haar de medaille om de nek te laten hangen en klapten elk drie beheerste klapjes voor háár. Ongetwijfeld terug te vinden op de NOS website (Paul de Reus, 25 augustus).

Lees meer...
 

Nieuwe WKO-tool helpt bij gebruik bodemenergie

Eind juli is een nieuwe versie geïntroduceerd van de WKO-tool voor Warmte en Koude Opslag. Dit digitale hulpmiddel laat eenvoudige zien of de bodem geschikt is als energiebron. Op de WKO-tool staan ook sterprojecten: inspirerende best practices van bedrijven en particulieren die al gebruikmaken van bodemenergie (Energiegids.nl, 24 augustus).

Lees meer: Energiegids.nl

 

Bodem Van Haestrechtstraat in Goirle verontreinigd met benzeen

GOIRLE - In de voortuinen met de huisnummers 67 en 69 in de Van Haestrechtstraat in Goirle is benzeen aangetroffen. Ook in het pad naar een gasverdeelstation, het trottoir, de straat en in het grondwater zit deze verontreiniging. De gemeente doet verder onderzoek en gaat de bodem saneren (Brabants Dagblad, 30 augustus).

Lees meer: Brabants Dagblad

 

Markweg in Strijbeek twee dagen dicht wegens schoonmaken na ongeluk

STRIJBEEK - De Markweg in Strijbeek is afgesloten voor verkeer. Die maatregel is genomen na de hevige brand die vanochtend woedde in een tractor (BNDeStem.nl, 29 augustus).

Lees meer: BNDeStem.nl

 

Enorme rif ontdekt achter het Great Barrier Reef

AUSTRALIË - Wetenschappers ontdekten het rif met behulp van laserpulsen. Vanuit een vliegtuig werden laserpulsen afgevuurd op de omgeving van het Great Barrier Reef (Scientias.nl, 29 augustus).

Lees meer: Scientias.nl

 

De aarde als schone energiebron

UTRECHT – We hebben het over buitenaardse planeten, zoals Proxima B, als mogelijke toevluchtsoord mocht de aarde voor de mens onbewoonbaar worden. Maar zover is het nog lang niet en moeten we het van de aarde zelf hebben (Utrechtsnieuws.nl, 28 augustus).

Lees meer: Utrechtsnieuws.nl

 

Nieuwe mozaïeken uit de late Oudheid in Huqoq, Israël, ontdekt

ISRAEL - In Huqoq, Israël, zijn nieuwe mozaïeken ontdekt, die dateren uit de 4e en 6e eeuw. De vloermozaïeken, blootgelegd in een synagoge, beelden verschillende verhalen uit het Oude Testament uit (Archeologie Online, 23 augustus).

Lees meer...
 

Groene alternatieven voor indikkers zuiveringsslib

Waterschappen gebruiken op grote schaal flocculanten (ook wel: poly-elektrolyt, PE of polymeer) voor het indikken en ontwateren van zuiveringsslib. Het gebruik ervan vertegenwoordigt een signicant aandeel van de milieu-impact van een rioolwaterzuivering (Rijksoverheid, 26 augustus).

Lees meer: Rijksoverheid

 

Nostalgie: In deze video uit 1963 wordt aardgas aangeprezen

SLOCHTEREN - Op 23 oktober 1963 maakte de Nederlandse Aardolie Maatschappij (NAM) bekend dat er bij Slochteren 1100 miljard m³ gas in de grond zit. Door de ontdekking van de 'Gasbel van Slochteren' was Nederland ineens rijk! Nu, meer dan 50 jaar later, weten we wel beter (Renovatieprofs.nl, 25 augustus).

Lees meer: Renovatieprofs.nl

 

Weekje graven op Groninger Europapark loopt fors uit

GRONINGEN - Bouwers van de Leyhoeve op het Europapark in Groningen kampen met een flinke tegenvaller. Ze stuitten onverwacht op betonresten en oude heipalen (Dagblad van het Noorden, 26 augustus).

Lees meer: Dagblad van het Noorden

 

Waterschap doet nader onderzoek - Waterschap Vallei en Veluwe

Het waterschap heeft de afgelopen periode een uitgebreide analyse uitgevoerd naar de kwaliteit van het oppervlaktewater in de sloten langs de Westdijk en iets verder de polder in (Nieuwsbank.nl, 24 augustus).

Lees meer: Nieuwsbank.nl

 


Pagina 1 van 7

ontwerp: Hans Dienaar bNO | site bouw: NMEDIA