donderdag 20 augustus 2015

Ergens deze vakantie schoot mij - in de nacht - een fris idee te binnen. Handig voor het werk en daarnaast een mooi onderwerp voor de volgende column. Ik prentte mezelf in de volgende ochtend een paar trefwoorden op te schrijven (Paul de Reus, 20 augustus).

Enkele dagen later herinnerde ik mij dat ik die inval had en dat ik die trefwoorden had willlen opschrijven. Waar nu de inval ook al weer was: geen idee. Liever had ik alles onthouden, of anders alles vergeten, dus zelf niet weten dat er 'iets' was. Nu knaagt dat maar.Paul_de_Reus

Een creatieve beleidsinterpretatie, een rariteit in de wet, een kloof tussen theorie en praktijk, het schrappen van een zinloos geworden uitvoeringsroutine, zoiets moet het geweest zijn.

Nu maar hopen dat ik niet over 5 jaar, met het werken met de Omgevingswet, die A-ha-beleving krijg: "Oh ja, dát was waar ik in 2015 over aan de bel wilde trekken."

Vergeef mij dat ik u iets goeds onthoud.

Denk intussen zelf mee over de aanpassing van de wet, beleid, procedures en gewoonten. Ziet u een kans voor verbetering, versoepeling. Zoek een doorgeefluik en Geef het door!

Paul de Reus

Polder BV IJmuiden

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Reageren op deze column kan hier: Linkedingroup