dinsdag 23 februari 2021

Alwéér een column voor Bodemnieuws. De tijd gedraagt zich vreemd “in deze bijzondere tijden” (gelukkig voelt het nieuwe normaal nog altijd bijzonder). Dagen duren soms eindeloos, maar weken vliegen voorbij. En bij gebrek aan symposia, brainstormsessies, donderdag en/of vrijdagmiddagborrels enzovoorts wordt Bodemnieuws voor mij een steeds belangrijker venster op de ondergrond. (Arne Alphenaar, 23 februari)

Lees meer: Column Arne: Één week winter maakt nog geen lente

maandag 15 februari 2021

De vorige keer dat ik hier mijn stukje schreef beloofde ik mijzelf luxe pantoffels en goede voornemens. Ik zou mij tijdens de lange lockdownwinter bij mijn kachel installeren en met een aardig voornemen op de proppen komen, en nodigde u uit hetzelfde te doen. Allereerst: de kachel is er nog niet. De kachelboer komt pas in maart, en om de stukadoor wat ruimte te geven zijn een paar weken terug de radiatoren van de muur geschroefd. Heerlijke timing. Ik heb dus in de kou mijn goede voornemens moeten uitbroeden maar wél heb ik de hand weten te leggen op een set wollen pantoffels van zware kwaliteit, dus daar gaan we. (Daan Henkens, 15 februari)

Lees meer: Column Daan: Ambiteuze planningen en ambtelijke...

20200224 BBF gecentreerd

NieuweColumnist banner

Remediation Day HMVT nieuw

maandag 01 februari 2021

Het was me het weekje wel. ‘Hou vol’ schreef iemand in de sneeuw. Een webcam registreerde dit. Het beeld werd massaal verspreid. Dat was een broodnodige opkikker tijdens deze avond en week vol onrust. ‘Hou vol hou vast’ zingen Suzan en Freek. De oproep past goed in deze voor veel mensen moeilijke tijd. ‘Hou vol’ was ook de rode draad door het bodemnieuws van afgelopen week. (Theo Edelman, 1 februari)

Lees meer: Column Theo: Hou vol

dinsdag 26 januari 2021

Ik word altijd een beetje wantrouwig van goeroes en ben nooit zo van de heldenverering geweest. Niet omdat ik het zelf beter weet, maar ik hecht gewoon veel waarde aan (mensen die) zelf nadenken. Het verschil tussen geïnspireerd worden en blind volgen. (Arne Alphenaar, 26 januari)

Lees meer: Column Arne: Goed voorbeeld doet goed volgen

maandag 18 januari 2021

Nu denk je waarschijnlijk dat deze column gaat over de regels om de besmettingen met COVID-19 in te perken en hoe handhavers toezien op het naleven van deze regels door burgers en bedrijven. Daar ga ik het nu niet over hebben want ik had me stellig voorgenomen, toen ik begon als columnist, het niet over de pandemie te hebben. Er wordt al genoeg over geschreven en gediscussieerd. (Peter van Mullekom, 18 januari)

Lees meer: Column Peter: Over het bedenken en opvolgen van...

300x200 pop up

TerraIndex 2019 Bodemnieuws

expertisecentrum PFAS 300x200