donderdag 02 mei 2013

Vorig jaar stelde Theo Edelman in deze nieuwsbrief voor een boegbeeld van de Nederlandse bodem te kiezen, een beschermvrouwe (Paul de Reus, 2 mei).

Theo zocht het in de hoek van de foto-modellen, Doutzen Kroes, what's on a man's mind. In de afgeleide Linked In discussie kwamen we van foto-modellen snel op rol-modellen, Aung San Suu Kyi, Josja Veraart. Patty Brard. Gelukkig hebben we toen niet doorgezet, want we zijn daarbij een beetje dom geweest.Foto_Paul_de_Reus

Bodem en Water zijn altijd met elkaar gehuwd geweest, en sinds enkele jaren wordt dat huwelijk ook beleidsmatig weer erkend. Het zou mooi zijn als het natuurlijke huwelijk tussen bodem en water wordt gesymboliseerd door een cultureel huwelijk van de respectievelijke beschermlieden. Ik krijg er mythische visioenen bij: Gaia, Poseidon en Demeter, of Arwen en Aragorn.

Maar de oplossing ligt veel dichterbij, in de aardse wereld en in de tegenwoordige tijd: Willem en Maxima. Willem-Alexander is al water-pater, boegbeeld van het Nederlandse waterbeheer.
Nu nog Maxima de rol van beschermvrouwe-der-bodem in de schoot werpen. Minstens zo mooi als Doutzen, rol-model van zichzelf en echtgenote van de waterkoning.

Misschien mag ik onze bodemambassadeurs niet passeren, maar heeft iemand haar 06 voor me?
Máxima Prinses der Nederlanden, Prinses van Oranje-Nassau, Reina de la Tierra, mevrouw van Amsberg.
Leve de koningin!

Paul de Reus

Polder BV IJmuiden

Reageren op deze column kan hier: Linkedingroup