Het beheer en eigendom van de gesloten stortplaats aan de Vluchtoordweg in Uden is per 30 augustus overgenomen door Nazorg Bodem Uden B.V., een werkmaatschappij van Stichting Bodembeheer Nederland. Zo zijn Nazorg Bodem, Attero en de Omgevingsdienst Brabant Noord overeengekomen (persbericht Nazorg Bodem, 19 september).

Op de stortplaats in Uden is sinds 1970 ruim 1,5 miljoen ton afval gestort. De stortplaats is na haar definitieve sluiting in 1996 in fasen afgewerkt, met de laatste afdekking in 2005. Attero verzorgde sinds 2001het beheer. Daartoe behoren gasonttrekking, wateropvang en onderhoud. Rondom de stortplaats is een netwerk van peilbuizen aangelegd, waarmee de grondwaterkwaliteit wordt gemonitord.

luchtopname uden mediumHet beheer maar ook de verantwoordelijkheid van de restverontreiniging ligt voortaan bij Nazorg Bodem. P.J.B. Ganzeboom, algemeen directeur bij Attero: 'Wij zien het beheer en de nazorg van voormalige stortlocaties niet als een van onze kernactiviteiten. Daarom hebben wij de nazorgwerkzaamheden van de voormalige stortlocatie Uden willen overdragen. We zijn op zoek gegaan naar een overnamepartner die ruime expertise heeft en professioneel werkt. Daarnaast vinden wij het van belang dat een partij ervaren is in de nazorg en het beheer van voormalige stortlocaties. In Nazorg Bodem vonden we de juiste partner'.

Skibaan

De stortplaats heeft tegenwoordig een recreatieve functie: op een van de hellingen is een borstelskibaan aangelegd. De recente overname van het perceel is niet van invloed op deze activiteiten: de skivereniging blijft de skibaan onveranderd exploiteren.