donderdag 21 maart 2019

De provincie Brabant gaat met 25 bedrijven, die jaarlijks meer dan 150.000 kuub grondwater onttrekken in gesprek om de hoeveelheid grondwater die onttrokken wordt te reduceren. Tevens is het doel om het laagwaardig gebruik van grondwater zoveel mogelijk terug te dringen. De Brabantse Waterschappen onderzoeken daarom samen met bedrijven of effluent een bruikbaar alternatief kan bieden. (Waterforum, 19 maart)

Lees meer: waterforum.nl

donderdag 21 maart 2019

De Rijksoverheid stelt eigen grond beschikbaar voor nieuwe wind- en zonneparken. Het idee is dat marktpartijen op overheidsgrond sneller duurzame energie kunnen gaan opwekken dan op particuliere terreinen. (NOS, 15 maart)

Lees meer: nos.nl

Banner 300x200

Vacature Kampen

bbf 300x200

donderdag 21 maart 2019

Waterschappen kunnen dertig tot zeventig procent van de energiekosten en CO2-uitstoot besparen door sluizen, stuwen en gemalen efficiënter te gebruiken. De pompenergie van de gemalen is (na rioolzuivering) de een na grootste kostenpost van hun elektriciteitsrekening. (Binnenlands bestuur, 20 maart)

Lees meer: binnenlandsbestuur.nl

donderdag 21 maart 2019

De Stationsweg in Breda gaat vanaf september op de schop. Het ontwerp gaat uit van de uitstraling van de nabijgelegen Willemstraat, Emmastraat, Meerten Verhoffstraat en de Spoorstraat. Duurzaamheid staat voorop. Het wordt een waterbestendige, halfverharde weg, met energiezuinige verlichting. De gemeente heeft besloten de bomen te laten staan. (BN De Stem, 21 maart)

Lees meer: bndestem.nl

donderdag 21 maart 2019

Een tijdelijk rioolbuis van 2 kilometer lang, dwars over de Stratumse Heide, kost waterschap De Dommel 2 miljoen euro. Maandag 25 maart start de aanleg. Die moet de bestaande betonnen buizen in de bodem langs de A67 vervangen omdat die in slechte staat zijn. (Eindhovens Dagblad, 21 maart)

Lees meer: ed.nl

Terra Index 300x200

Waterschap Zuiderzeeland Adviseur Grondzaken Bodemnieuws

popup opkomende stoffen

donderdag 21 maart 2019

De overheid gaat financieel deelnemen in projecten om aardwarmte te winnen voor de verwarming van huizen en gebouwen. Het kabinet wil de komende jaren beginnen met woonwijken van het gas af halen en aardwarmte of geothermie is dan één van de belangrijke alternatieven, schrijft minister Wiebes van Economische Zaken en Klimaat in een brief aan de Tweede Kamer. (NOS, 21 maart)

Lees meer: nos.nl

donderdag 21 maart 2019

Heel wat mensen duimen hun vingers blauw in de hoop dat in Deurne aardwarmte kan worden geoogst. Met de duurzame energiebron zou er mogelijk toch een glastuinbouwgebied kunnen verrijzen, is de gedachte. Veel hangt af van nieuwe onderzoeken. (Eindhovens Dagblad, 20 maart)

Lees meer: ed.nl

donderdag 21 maart 2019

D66 wil opheldering over munitie die is opgeslagen op de bodem van de Oosterschelde bij Zierikzee. In Kamervragen aan de staatssecretaris van Defensie en de minister van Infrastructuur en Waterstaat vragen Kamerleden Schonis en Belhaj om de oude munitie op te ruimen. (Omroep Zeeland, 21 maart)

Lees meer: omroepzeeland.nl

expertisecentrum PFAS 300x200

rws

Remediation Day HMVT

donderdag 21 maart 2019

Grondwater in Zuidoost-Brababant na regenperiode weer redelijk op peil, maar marges zijn nog minimaal en zorgen nog niet weg. (Eindhovens Dagblad, 21 maart)

Lees meer: ed.nl

woensdag 20 maart 2019

Gedempte sloten weer open maken zodat het water bij hoosbuien makkelijker weg kan. Het plaatsen van elf nieuwe peilpunten om de waterstand in de gaten te houden en het leggen van nieuwe riolering. Al twee jaar doen de gemeente Someren en waterschappen Aa en Maas en De Dommel er samen alles aan om Someren weerbestendig te maken. (Eindhovens Dagblad, 19 maart)

Lees meer: ed.nl

woensdag 20 maart 2019

Het aantal projecten in het Deltaplan Agrarisch Waterbeheer is vorig jaar met 100 gestegen. (De Boerderij, 19 maart)

Lees meer: boerderij.nl

TTE 300 200

aggb

vacature boven 300x200