donderdag 21 februari 2019

Bij een eventuele grote overstroming van het hoofdwatersysteem (Noordzee, IJsselmeergebied en de grote rivieren) zal de impact op de drinkwatervoorziening, zowel binnen als buiten het overstroomde gebied groot zijn. (RIVM, 20 februari)

Lees meer: rivm.nl

Tauw Teammanager Projectleider bodem Bodemnieuws

rws

Remediation Day HMVT

donderdag 21 februari 2019

Waterschap Hunze en Aa’s heeft in de droogteperiode in 2018 noodpompen bij drie gemalen geplaatst om het beheergebied van voldoende IJselmeerwater te voorzien. Hierdoor is de schade voor de landbouw, industrie, natuur en infrastructuur zo beperkt mogelijk gebleven. Momenteel onderzoekt het waterschap het toekomstige voorzieningenniveau. (Waterforum, 19 februari)

Lees meer: waterforum.net

donderdag 21 februari 2019

Bij Stella aan de Hullerweg in Nunspeet heeft zich op 11 juli 2018 een grote brand voor gedaan. Inpandig waren lithium en ‘zouthoudende’ accu’s opgeslagen. Uit onderzoek is gebleken dat er geen verontreiniging in de grond is gekomen na de brand. (Omroep Gelderland, 20 februari)

Lees meer: omroepgld.nl

donderdag 21 februari 2019

De gemeente Veendam wil tot de bodem onderzocht hebben hoe het zit met de onlangs aangetroffen verontreiniging op het Lloydsterras waar een gezondheidscentrum moet komen. (Dagblad van het Noorden, 20 februri)

Lees meer: dvhn.nl

Banner 300x200

Vacature Kampen

bbf 300x200

donderdag 21 februari 2019

De klimaatverandering maakt het extra nodig om de bodem in goede conditie te houden. 'Kleine wijzigingen in gemiddelden geven grote veranderingen in weerextremen. Houd rekening met meer water en meer droogte over meerdere jaren', zegt NOS-weerman Peter Kuipers Munneke. 'Natte periodes worden natter en droge periodes droger.' (Nieuwe Oogst, 20 februari)

Lees meer: nieuweoogst.nu

woensdag 20 februari 2019

Gaswinbedrijf NAM mag van de Raad van State doorgaan met het winnen van nog eens 600 miljoen kuub aardgas uit het oude gasveld De Wijk-Wanneperveen, zo blijkt woensdag uit een definitieve uitspraak. (Dagblad van het Noorden, 20 februari)

Lees meer: dvhn.nl

woensdag 20 februari 2019

De waterschappen Drents Overijsselse Delta en Vechtstromen grijpen in om de lage grondwaterstand te herstellen, maar regen is noodzakelijk om escalatie te voorkomen. (De Stentor, 19 februari)

Lees meer: destentor.nl

Terra Index 300x200

Waterschap Zuiderzeeland Adviseur Grondzaken Bodemnieuws

Bodemnieuws banner Amstelveen

woensdag 20 februari 2019

De gemeente Aalten neemt de kosten van de bodemsanering op zich, zodat het sterk groeiende bedrijf SABA voor Dinxperlo behouden blijft. Aalten heeft daar een ton voor over.

Het opleveren van schone grond bleek een struikelblok voor SABA om na de sloop van de bestaande gebouwen met nieuwbouw in Dinxperlo te blijven. (Omroep Gelderland, 20 februari)

Lees meer: omroepgelderland.nl

dinsdag 19 februari 2019

Drie gebiedscoördinatoren gaan de komende tijd circa honderd agrarische bedrijven af in het bovenstroomse deel van de Baakse Beek ten oosten van Lichtenvoorde. Het gebied wordt meer klimaatbestendig gemaakt, zodat benedenstrooms minder kans is op wateroverlast. (Nieuwe Oogst, 18 februari)

Lees meer: nieuweoogst.nu

dinsdag 19 februari 2019

Het parket in Amsterdam verwacht nog zeker twee maanden nodig te hebben voor onderzoek naar het weglekken van aardgascondensaat in Farmsum. (Dagblad van het Noorden, 19 februari)

Lees meer: dvhn.nl

SGS Search Bodemnieuws banner Planner Coordinator Kwaliteitsfunctionaris

aggb

Vitens vacature Geohydroloog