maandag 26 oktober 2020

DOETINCHEM - "Ongelooflijk wat er in Doetinchem is gebeurd met de lekkende gifvaten op een opslagplaats aan de Voltastraat. Ik hoop, nu dit gifschandaal in de media onder de aandacht is, dat de politiek in Doetinchem wakker wordt en in actie komt." Dat zei Karen Kamps, voormalig fractievoorzitter van GroenLinks in Doetinchem vrijdag in de Week van Gelderland. (Omroep Gelderland, 23 oktober)

Lees meer: omroepgelderland.nl

maandag 26 oktober 2020

In het Geul- en Gulpdal in Zuid-Limburg werkt ARK aan natuurlijke maatregelen om water langer vast te houden op hellingen. Samen met Staatsbosbeheer en Natuurmonumenten verwijderen we oude drainagesystemen zodat de graslanden weer water kunnen vasthouden. Dat voorkomt wateroverlast in de dalen na stortbuien, en hopelijk verleiden we zo ook de zwarte ooievaar om de grens over te steken. (Nature Today, 25 oktober)

Lees meer: naturetoday.nl

20200224 BBF gecentreerd

NieuweColumnist banner

Remediation Day HMVT nieuw

maandag 26 oktober 2020

Op woensdag 21 oktober is op het werkterrein naast de Leeuwerikstraat in de Kanis, in samenwerking met producent Mycelco en ingenieursbureau Sweco, gestart met de pilot Mycobase als ophoogmateriaal. Met deze pilot wordt getest of het volledig natuurlijke ophoogmateriaal een goed alternatief is voor het ophogen van de openbare ruimte. (Alphens, 23 oktober)

Lees meer: alphens.nl

maandag 26 oktober 2020

Drinkwaterbedrijf Evides pompt minder water op bij de Brabantse Wal. Dat staat in een overeenkomst met de provincie. Gedeputeerde Peter Smit (Forum voor Democratie) gaat ook aan andere bedrijven vragen minder grondwater op te pompen. Een van de bedrijven op zijn lijstje is drinkwaterbedrijf Brabant Water. (Omroep Brabant, 22 oktober)

Lees meer: omroepbrabant.nl

maandag 26 oktober 2020

Minister Eric Wiebes van Economische Zaken en Klimaat (EZK) komt zijn toezegging voor een onafhankelijke afhandeling van schademeldingen door zoutwinning nog niet na. (Dagblad van het Noorden, 24 oktober)

Lees meer: dvhn.nl

Digibanner 200 x 300 pxls liggend

Banner 2.0 300200

archeologie online 2020

maandag 26 oktober 2020

De huizen van toekomstige bewoners van de Almeerse wijk Oosterwold worden toch aangesloten op riolering. Dat besluit is begin deze maand genomen door de gemeenten Almere en Zeewolde, het waterschap en de provincie. (Omroep Flevoland, 22 oktober)

Lees meer: omroepflevoland.nl

donderdag 22 oktober 2020

De SP in Provinciale Staten wil dat schade door de zoutwinning van Nedmag vergoed gaat worden zoals aardbevingsschade door het Groninger gasveld. De partij wilde dat Gedeputeerde Staten (GS) dat alsnog gaat opnemen in een aanvullende zienswijze aan minister Wiebes over de zoutwinning. Maar de socialisten kregen daar de handen niet voor op elkaar in de Drentse politiek. (RTV Drenthe, 21 okttober)

Lees meer: rtvdrenthe.nl

donderdag 22 oktober 2020

Het Openbaar Ministerie gaat staalfabrikant Tata Steel strafrechtelijk vervolgen wegens de zogeheten grafietregens, schrijft de Volkskrant. (Het Parool, 22 oktober)

Lees meer: parool.nl

Vacature 2.3 300200

expertisecentrum PFAS 300x200

TTE 300 200

donderdag 22 oktober 2020

Rotterdam is als dichtbebouwde stad extra kwetsbaar voor extreem weer. Stenen en asfalt houden warmte vast en wanneer het heel hard regent, zakt het water minder makkelijk in de bodem waardoor er ‘water op straat’ ontstaat. Meer groen aanleggen is daarom belangrijk, weet wethouder Bert Wijbenga, want groen neemt het water makkelijker op. (Dagblad010, 21 oktober)

Lees meer: dagblad010.nl

woensdag 21 oktober 2020

Energie-expert Sanne de Boer schreef een boek over de klimaattransitie. Daarin wil ze hardnekkige misverstanden de wereld uit helpen. We bespreken vijf veelgehoorde vergissingen. (Trouw, 21 okotober)

Lees meer: trouw.nl

woensdag 21 oktober 2020

Het aardwarmteproject Californië Lipzig Gielen (CLG) Geothermie heeft faillissement aangevraagd. Het aardwarmteproject in Limburg lag zo'n twee jaar stil na lichte aardbevingen in het gebied. (NieuweOogst, 20 oktober)

Lees meer: nieuweoogst.nl

300x200 pop up

TerraIndex 2019 Bodemnieuws

ODBN Banner Senior toezichthouderBodemnieuws