vrijdag 12 augustus 2022

Herkenbosch - De politie zoekt getuigen van de dumping van een grote hoeveelheid vaten met giftig drugsafval langs een bospad bij Rijstal Venhof in Nationaal Park De Meinweg bij Herkenbosch donderdagavond. (De Limburger, 12 augustus)

Lees meer: limburger.nl

vrijdag 12 augustus 2022

En hop, daar gaat de grondboorhet zand weer in. Niet voor het eerst en zeker niet voor het laatst: alle ladingen zand uit de Antwerpse haven, bedoeld voor het verhogen van de Westelijke Perkpolder, moeten van de rechter de komende weken gecontroleerd worden op verontreiniging. Een hele klus, om het stranddorp van project Waterzande te laten verrijzen, is 1,5 miljoen ton zand nodig.(Omroep zeeland, 11 augustus)

Lees meer: omroepzeeland.nl

vrijdag 12 augustus 2022

Het waterschap Vechtstromen heeft vrijdagochtend een onttrekkingsverbod van grondwater ingesteld voor een deel van Twente en Salland. Dat doet ze om natuurgebieden te beschermen die zwaar te lijden hebben onder de droogte.(tubantia.nl, 12 augustus)

Lees meer: tubantia.nl

vrijdag 12 augustus 2022

Loonwerker Morris van Zanten in Middelie heeft dinsdag een laag klei uitgestrooid over een weiland van melkveehouder Nico Smit in Amsterdam-Noord. De praktijkdemo is uitgevoerd in opdracht van agrarisch collectief Water, Land en Dijken (WLD). (Nieuweoogst.nl, 11 augustus)

Lees meer: nieuweoogst.nl

Digibanner 200 x 300 pxls liggend

20220713 banner Brandmannen vacature Beleidsadviseur Leefomgeving provincie Flevoland

20220811 banner Brandmannen vacature Adviseur Duurzaamheid gemeente Zeewolde

donderdag 11 augustus 2022

SUSTAINABILITY - Rocket Factory Augsburg wil met haar RFA ONE draagraket het mogelijk maken meerdere satellieten tegelijkertijd in een lage omloopbaan te brengen.(innovationorigins.com, 11 augustus)

Lees meer: innovativeorigins.com

donderdag 11 augustus 2022

Het is volgende week dinsdag tien jaar geleden dat de bodem onder Huizinge trilde. De beving van 3.6 op de schaal van Richter als gevolg van de gaswinning, was de krachtigste ooit in onze provincie. De Groninger Bodem Beweging, Het Groninger Gasberaad, SP-Kamerlid Sandra Beckerman en Chris Garrit houden daarom een nieuwe actie. Niet van een dag of een middag, maar vanaf 16 augustus wordt er een maand lang actie gevoerd.(rtvnoord, 10 augustus)

Lees meer: rtvnoord.nl

20220627 Banner Adveronline vacature toezichthouder bodem en ontgrondingen OD ZOB

TerraIndex 2019 Bodemnieuws

20220812 banner Grondbalans vacature adviseur grondbalans

donderdag 11 augustus 2022

Het is je vast niet ontgaan dat het droog is in Nederland. Maar wanneer spreken we precies van droogte? En zijn er geen manieren om die droogte op te lossen?(Quest.nl, 10 augustus)

Lees meer: Quest.nl

donderdag 11 augustus 2022

PERSINGEN - Onderzoekers van de Radboud Universiteit hebben veel verschillende soorten pesticiden gevonden in de bodem bij Gelderse rundveebedrijven. Uit de bodemmonsters bij 23 rundveebedrijven kwamen 129 bestrijdingsmiddelen tevoorschijn. Dat heeft mogelijk gevolgen voor de natuur.(Omroep Gelderland, 11 augustus)

Lees meer: gld.nl/nieuws

20220727 banner Brandmannen vacature Technisch assistent projectleider baggeren Hoogheemraadschap

archeologie online 2020

HMVT banner nieuw2021

 

woensdag 10 augustus 2022

Afvalmateriaal, een slechte productiviteit en afkeurcomponenten zijn stuk voor stuk tekenen van een ontoereikend bewerkingsproces en een niet duurzame bewerking. Met de juiste gereedschappen en bewerkingsstrategieën kan er volgens Sandvik veel winst op het gebied van duurzaamheid worden behaald bij het verspanen van metaal. (Metaalnieuws.nl, 9 Augustus)

Lees meer: metaalnieuws.nl

woensdag 10 augustus 2022

De droogte slaat hard toe in Nederland. Sinds vorige week is er sprake van een feitelijk watertekort en sinds dinsdag mogen veel boeren in de westelijke helft van Noord-Brabant hun akkers overdag niet meer besproeien met oppervlaktewater. Maar er zijn ook bedrijven die de vruchten plukken van dit weer, zoals wijntelers.(bnr.nl, 9 Augustus)

Lees meer:bnr.nl

woensdag 10 augustus 2022

Vier jaar na de extreme droogte van 2018 is Nederland weer gortdroog. We lijken één les te hebben geleerd: de oplossing voor steeds drogere zomers ligt in de wintermaanden. Dan valt er genoeg regen. Als we dat minder snel afvoeren, zit er ook 's zomers meer water in de bodem. Maar we lopen daarbij tegen grenzen aan, blijkt uit een rondgang langs acht waterschappen. (nu.nl, 10 augustus)

Lees meer:nu.nl

20220422 SDG logo

20220727 banner TTE vacature Adviseur ondergrond

20210929 uw vacature