vrijdag 29 mei 2020

Een ondergrondse waterbuffer kan de oplossing zijn voor de toenemende onbalans tussen wateroverlast en watertekort in stedelijke gebieden. Een kansenkaart van ingenieursbureau Wareco laat zien waar zo’n ‘Urban Water Buffer’ mogelijk is. (H2O Waternetwerk, 28 mei)
Lees meer: h2owaternetwerk.nl

vrijdag 29 mei 2020

NEN en SIKB trekken samen op bij de ontwikkeling van een Nederlandse norm. Met deze samenwerking willen beide partijen waarborgen dat de documenten ten aanzien van bodembeschrijving van beide partijen afgestemd zijn. Om dit doel te bereiken, is een gezamenlijke groep opgericht met partijen afkomstig uit de achterban van zowel NEN als SIKB. (Land en Water, 27 mei)
Lees meer: landenwater.nl

20200224 BBF gecentreerd

rws

Remediation Day HMVT nieuw

vrijdag 29 mei 2020

Steden hebben voldoende water nodig voor de aanleg van meer bomen. Die zijn essentieel voor de hittebestendigheid van steden. Bomen zorgen met hun schaduw voor koele plekken en verdamping. Dat blijkt uit rapport ‘De hittebestendige stad’ dat op 25 mei is aangeboden aan Deltacommissaris Peter Glas. (Waterforum, 26 mei)
Lees meer: waterforum.net

vrijdag 29 mei 2020

Nederland werkt samen met Duitsland, Denemarken, Noorwegen en Zweden aan een Europees verbod op PFAS. Deze landen roepen betrokken bedrijven, organisaties en overheden op om informatie te delen over PFAS. (Bodem+, 25 mei)
Lees meer: bodemplus.nl

vrijdag 29 mei 2020

In het noordelijkste puntje van Amsterdam zijn de restanten gevonden van een eeuwenoude nederzetting. Een boerderij is blootgelegd, er wordt nog gezocht naar een kerkje. (Het Parool, 29 mei)
Lees meer: parool.nl

Digibanner 200 x 300 pxls liggend

20200506 Brandmannen banner

archeologie online 2020

vrijdag 29 mei 2020

Helaas worden akkerbouwers voor het derde jaar op rij geconfronteerd met droogte, dit keer extreem vroeg in het groeiseizoen. Naast droge perioden zien we vaker grote neerslaghoeveelheden in korte tijd. Het waterbergend vermogen van de bodem is dan ook belangrijker dan ooit. (Boer en Business, 28 mei)
Lees meer: boerenbusiness.nl

donderdag 28 mei 2020

Op de voormalige locatie van een garagebedrijf en café aan Het Haagje in Hoogeveen komt mogelijk woningbouw. De gemeente Hoogeveen wil daartoe grond verkopen aan een ontwikkelaar uit Meppel. (Dagblad van het Noorden, 28 mei)
Lees meer: dvhn.nl

donderdag 28 mei 2020

De bewoners van het woonwagenkamp aan de Bethaniënstraat in de Arnhemse wijk Presikhaaf kunnen er op rekenen dat de vervuilde geluidswal en grond van hun terrein wordt gesaneerd. (de Gelderlander, 28 mei)
Lees meer: gelderlander.nl

NieuweColumnist banner

TerraIndex 2019 Bodemnieuws

Scobe academy bodemnieuws

donderdag 28 mei 2020

In de buurt van de Noord-Italiaanse stad Verona hebben archeologen recent een eeuwenoude schat onder een wijngaard ontdekt. Het gaat om een bijzonder goed bewaarde mozaïek, een restant van een historische Romeinse villa. (Het Parool, 27 mei)
Lees meer: parool.nl

dinsdag 26 mei 2020

Dit voorjaar viel er amper regen in Nederland, terwijl de temperaturen flink opliepen. Daarmee heeft De Bilt eind mei het grootste neerslagtekort ooit gemeten. Dat brengt ons land al aan de start van de zomer in de gevarenzone, zegt droogte-expert Niko Wanders. (Nu.nl, 25 mei)
Lees meer: nu.nl

dinsdag 26 mei 2020

De nieuwe fietswegen en verkeersroutes door het centrum van Stadskanaal kosten de gemeente een half miljoen euro meer dan is begroot. Het budget was geschat op 1.4 miljoen, nu blijkt dat meer dan 35 procent duurder te zijn. (Dagblad van het Noorden, 26 mei)
Lees meer: dvhn.nl

Vacature 2.3 300200

expertisecentrum PFAS 300x200

TTE 300 200