vrijdag 09 augustus 2019

Het Expertisecentrum PFAS bestaat sinds 2012 en is een initiatief van Witteveen+Bos, TTE Consultants en Arcadis. Het Expertisecentrum PFAS is opgericht om kennis en informatie over PFAS te delen. Hierbij gaat het om technische kennis (hoe te onderzoeken, welke veldwerk en analyse methoden gebruiken, etc), toxicologische kennis, juridische en beleidsmatige kennis en kennis over potentiële saneringstechnieken of een aanpak volgens andere oplossingen.

Met de recente publicatie van het ‘Tijdelijk handelingskader voor hergebruik van PFAS-houdende grond en bagger’ van het ministerie van Infrastructuur en Waterstaat is de problematiek rond PFAS actueler dan ooit.

Na de publicatie hebben we gevraagd om reacties te sturen naar het Expertisecentrum PFAS. Direct hierna zijn we overstelpt met reacties, maar ook met even zovele vragen uit vrijwel alle marktgeledingen. Uit de vragen is ook geconcludeerd dat er in toenemende mate behoefte is aan kennis rondom PFAS.

Het Expertisecentrum PFAS heeft daarom deze zomer een dagcursus ontwikkeld die in september wordt gegeven in 3 verschillende steden. De cursus 'Omgaan met PFAS in grond, grondwater en bagger' is opgezet om ambtenaren, aannemers, adviseurs, verwerkers en bedrijven effectief om te leren gaan met de PFAS problematiek in het algemeen, en met het ‘Tijdelijk handelingskader’ in het bijzonder. Nadere informatie over deze cursussen vindt u op de site van het Expertisecentrum PFAS.