donderdag 06 april 2017

Het is inmiddels algemeen bekend: winnen van aardgas leidt tot aardbevingen en die leiden tot schade aan gebouwen. Die wordt soms vergoed, maar in de regel zeer traag en lang niet voldoende. Cabaretier Freek de Jonge heeft zich het lot van de bewoners aangetrokken (Theo Edelman, 6 april).

De Nederlandse overheid had miljarden euros over voor het aanpakken van locaties met een verontreinigde bodem. Bijzondere projecten zoals NOBIS werden betaald met extra geld afkomstig uit de aardgasbaten. Veel personen hebben zich daarvoor ingezet en er een prima boterham mee verdiend. Zij kunnen nu heel gemakkelijk iets terugdoen.

Freek de Jonge stelt dat het leefklimaat in de provincie Groningen voor een groot deel is verwoest en dat gedupeerden zich vaak gevangen voelen in een onveilige gevangenis. Dat is nogal wat!Foto Theov3

Een petitie van Freek is inmiddels ondertekend door bijna 183.000 personen. De bedoeling is deze petitie te laten uitgroeien tot een massaal protest. Dat is op dit moment extra van belang gelet op het formeren van een nieuw kabinet. Daarvoor zijn nog vele ondertekenaars nodig.

Zullen wij onze solidariteit met de inwoners van Groningen tonen door de petitie te ondertekenen? Dat kan heel eenvoudig via de website www.petities.nl. Het is een kleine moeite.

Theo Edelman (Bodemkundig Adviesbureau Edelman)

Website
Facebook
Twitter

Reageren op deze column kan hier: LinkedinGroup