Bij de aanpassingen is rekening gehouden met tips die we de afgelopen jaren van de gebruikers kregen. Wilt u weten of de kwaliteit van de bodem in uw eigen leefomgeving is onderzocht? Of dat er een bodemsanering heeft plaatsgevonden of moet worden uitgevoerd? Raadpleeg dan de vernieuwde website www.bodemloket.nl.
Nieuwe functionaliteiten op bodemloket
Deze website is vooral interessant voor de bodemgebruiker of bodemeigenaar. Het geeft informatie over uitgevoerde bodemonderzoeken, bodemsaneringen en historische activiteiten die mogelijk hebben geleid tot bodemverontreiniging. Deze informatie is extra interessant voor u op het moment dat u een perceel of een pand aankoopt. Met enkele klikken via http://www.bodemloket.nl/ bent u geïnformeerd over de bodemsituatie waar u woont of van plan bent te gaan wonen!
In december 2012 is de website volledig vernieuwd. Naast een herontwerp in Rijkshuisstijl zijn vooral slimme vernieuwingen doorgevoerd. Zo is Bodemloket nu ook raadpleegbaar via smartphones en tablets en is de rapportagefunctie uitgebreid. Na enkele storingen in december functioneert de vernieuwde website inmiddels naar wens. Voor Limburg zijn de contouren van Mijnsteengebieden toegevoegd waarvoor lokaal beleid geldt op basis van het Besluit bodemkwaliteit. De belangrijkste wijzigingen staan op deze pagina op een rij.
Binnenkort nog meer bodemgegevens centraal beschikbaar
De volgende uitbreiding van bodemloket staat inmiddels in de steigers. Binnenkort worden alle vastgestelde bodemkwaliteitskaarten en bodemfunctieklassekaarten centraal via bodemloket ontsloten. Daarmee wordt Bodemloket ook een belangrijke informatiebron bij grondverzet in Nederland.
Helaas doen nog niet alle decentrale overheden mee aan het Bodemloket. Het aanleveren van bodemgegevens is inmiddels volledig geautomatiseerd en daardoor nog makkelijker. RWS Leefomgeving/Bodem+ gaat in 2013 de decentrale overheden benaderen die nog niet mee doen met het verzoek om aan te sluiten. Binnenkort nog meer bodemgegevens op uw Bodemloket!
Voor meer informatie over lokale bodem(onderzoeks)gegevens kunt u contact opnemen met uw gemeente.
Links