HAARLEM - De provincie Noord-Holland start half april 2013 met het verwijderen van metaalhoudende objecten in het gebied rondom de Hoeverweg (provinciale weg N512) tussen Alkmaar en Egmond (Provincie Noord-Holland, 12 april).

Tijdens een bodemonderzoek met een infraroodscan zijn metaalhoudende objecten aangetroffen. Door deze vondst schuift de planning van de eerder aangekondigde werkzaamheden aan de Hoeverweg op.

Vooruitlopend op het groot onderhoud aan de Hoeverweg maakt de provincie het werkgebied vrij van de objecten. Het is mogelijk dat het niet-gesprongen explosieven betreft die zijn blijven liggen als gevolg van een bombardement van het gebied rondom de Hoeverweg tijdens de Tweede Wereldoorlog.

Met speciale apparatuur is gezocht naar metalen voorwerpen in het werkgebied. Het gebied wordt de komende maand schoongemaakt met een beveiligde kraan om zeker te stellen dat er tijdens de wegwerkzaamheden veilig gewerkt kan worden. De metaalhoudende voorwerpen kunnen spijkers, blikjes of (kleine) munitie zijn. Wanneer er onverhoopt een explosief gevonden wordt, draagt de provincie de locatie over aan de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD). De EOD zal in samenwerking met de gemeente maatregelen nemen om de veiligheid van de omgeving te waarborgen.

Planning
De planning van de werkzaamheden aan de Hoeverweg wordt aangepast. Zodra er meer duidelijkheid is over de planning worden bewoners en bedrijven in de omgeving op de hoogte gebracht.

Reconstructie N512 Hoeverweg
Door de groei van het autoverkeer is de verkeersdrukte op de N512 toegenomen. De huidige wegindeling biedt onvoldoende veiligheid voor de weggebruikers. De reconstructie van de Hoeverweg is nodig om de verkeersveiligheid te verhogen en de verkeersdoorstroming te verbeteren. Tijdens de reconstructie wordt de complete weg verwijderd en opnieuw aangelegd.

Meer informatie
Bij vragen over de werkzaamheden Hoeverweg kunnen weggebruikers en omwonenden bellen naar het provinciale Servicepunt Wegen en Vaarwegen, 0800- 0200600 (gratis). De werkzaamheden en exacte planning staan op: www.infoN512.nl.