Wat wél nieuw is is dat vanuit het Europese samenwerkingverband CityChlor is aangetoond dat de integrale aanpak niet alleen werkt, maar ook veel positieve effecten heeft. Nieuwsgierig geworden? Noteer dan 16 en 17 mei in uw agenda dat u aanwezig bent op het (gratis) eindcongres van CityChlor in Gent (B). Meld u aan voor 30 april.
Stedenbouwkundigen en beleidsmakers hebben de ondergrond gevonden. Steeds vaker wordt duidelijk welke terugverdienaspecten de ondergrond te bieden heeft. Die ondergrond heeft echter wel een verleden. Dat verleden heeft er oa. voor gezorgd dat de ondergrond, zeker de stedelijke ondergrond, is verontreinigd. De aanwezigheid van verontreiniging kan een streep zetten door de plannen van stedenbouwkundigen en het beleid. Het Europese project CityChlor toont aan dat, door de geïntegreerde aanpak, dat zeker niet altijd hoeft.
CityChlor is niet alleen een theoretische oefening geweest. Het project heeft de theorie, ook in praktijk gebracht. Nieuwe technieken zijn getest en de geïntegreerde aanpak is uitgeprobeerd in steden als Stuttgart (D), nabij Parijs (FR). Utrecht (NL) en Kortrijk (B). Er is vaak geen kant en klare oplossing om stedelijk vervuilde ondergrond aan te pakken. CityChlor laat echter met veel praktijkvoorbeelden zien wat, ondanks die vervuiling, wel mogelijk is.
Milieudeskundigen, consultants, beleidsmakers, stedenbouwkundigen en bestuurders van een gemeente zijn voor deze eindconferentie van harte uitgenodigd. Specifieke onderwerpen als technieken voor karakterisering en sanering, stedelijke planning, financiering en communicatie worden in detail behandeld in verschillende parallelle technische sessies. Met een paar clicks meldt u zich aan voor deze conferentie.
Meer informatie