ZOETERWOUDE - De provincie Zuid-Holland gaat 65 miljoen euro uitgeven aan het stimuleren van het gebruik van restwarmte (Unity.nu, 27 februari).

Lees meer: unity.nu

Er wordt een hoop enorm domme flauwekul gekletst, wat de Groninger aardbevings-soap betreft (The Post Online, 27 februari).

Lees meer: tpo.nl

Werkzaamheden rond de Buitenring leiden plaatselijk tot verdroging bij Brunssum. Raadsfractie PAK vreest dat huizen verzakken en bomen en planten sterven (Linmburger.nl, 27 februari).

Lees meer: ...

Bij het uitbaggeren van een deel van het Hoendiep zijn ook grote hoeveelheden grofvuil en puin verwijderd. Dat zegt waterschap Noorderzijlvest (Dagblad van het Noorden, 27 februari).

Lees meer:

...

Na een heel rustige periode zijn er in februari toch weer meer aardbevingen in de omgeving van Loppersum geweest: zes tussen de 1.2 en 1.6 op de Schaal van Richter (Flux Energie, 28 februari).

Lees meer:

...

Het is misschien moeilijk voor te stellen, maar zelfs na zeventig jaar ligt er nog veel munitie uit de Tweede Wereldoorlog in de bodem (RTL Nieuws, 24 februari).

Lees meer: rtlnieuws.nl

De roep om 'aardgasloze wijken' klinkt steeds luider (Binnenlands Bestuur, 26 februari).

Lees meer: binnenlandsbestuur.nl

Boren in diepe aardlagen staat voor een grote omwenteling (Dagblad van het Noorden, 25 februari).

Lees meer: dvhn.nl

Geoloog Elisenda Bakker (1987) promoveerde 22 februari aan de Universiteit Utrecht. Haar onderzoek gaat over opslag voor lange termijn van CO2 in lege olie- en gasvelden in de bodem van de Noordzee

...

Zuid-Holland wil bij de stimulering van aardwarmte af van het principe 'wie het eerst komt' (GF actueel, 23 februari).

Lees meer: gfactueel.nl